Notule 2007-10-23 Nabespreking overleg met databaseteam

From WOSI
Jump to navigation Jump to search
Onderwerp Nabespreking overleg met databaseteam
Datum 23 oktober 2007
Aanvang 12:00
Einde 13:00
Locatie C02.05
Notulist Joost
Aanwezigen Arno, Jonas, Stan, Steven, Sui Wai
Afwezigen

Vergaderpunten

Nabesproken wat met het database team besproken is. Er zijn een aantal dingen waar we nog wat mee moeten.

  • In hoeverre is het gewenst (met het oog op echt gebruik) om in deze fase de verkoopmodule in zijn geheel te gaan ombouwen naar het nieuwe database model als dat beschikbaar komt.
  • Klachten registratie database zijn beperkte afspraken over met het database team en zij hebben aangegeven dat de prioriteiten van hun kant hier niet op gericht zijn. Verkoop in algemene model heeft prioriteit.
  • Onduidelijkheid omtrent de server. Hoe gebruiken we die eigenlijk in de ontwikkeling. (draaien nu allemaal lokaal op laptops)
  • Verdere informatie is te vinden in de notulen van het eigenlijke gesprek.

De verkoop module/applicatie begint goed vorm te krijgen. Steven en Jonas maken goede vorderingen met de applicatie. Er zijn een aantal grote wijzigingen doorgevoerd zoals een nieuwe lay-out, andere indeling van de workflow en wat reorganisatie in de back end om het project wat overzichtelijker te maken. Ze gaan nu verder met het afmaken van de module.

Voor het algeminiseren van de module heeft Stan een document opgesteld over wat er nog met de verkoop module moet gebeuren. Hij is nu bezig verdere informatie uit Jorn (en de woningcorporaties) te trekken om verder te kunnen (eigenlijk staat hij dus even in de wacht) Stan verwacht deze week zo goed als geen vorderingen te maken met Verkoop veralgemeniseren tenzij Jorn de benodigde informatie kan leveren.

Voor klachten registratie zijn er een hoop ideeën maar omdat we die nog niet bij de woningcorporaties kunnen valideren hebben Arno en Sui Wai besloten om in eerste instantie een overzicht te maken van wat er allemaal in de module zou kunnen komen. Op basis daarvan zullen we het geheel concreter maken en proberen dat bij de woningcorporaties gevalideerd te krijgen. Aan het einde van deze week hopen we een overzicht te hebben van mogelijke requirements en daarbij behorende informatie om eind volgende week de basis te hebben waarmee de nieuwe module ontwikkeld kan worden. (Arno: hier moeten we denk ik de planning naast leggen om te bepalen of het zo verder kan).

Verder zijn er een aantal werk afspraken gemaakt binnen de verschillende subprojectjes. Arno en Sui Wai hebben afspraken en Steven en Jonas hebben ook overleg gehad.

De volgende vergadering staat na overleg op dinsdag 30 oktober 12:00.