Uitnodiging Afsluiting Fase 5

From WOSI
Revision as of 20:35, 13 June 2008 by Afiege (talk | contribs) (New page: <br> {| width="100%" |- | Betreft<br> | Uitnodiging "Toekomst van WOSI" ; afronding 5e semester.<br> |- | Datum - tijd<br> | 20 juni 2008, 09.45 uur, Hogeschool van Amsterdam, ins...)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search


Betreft
Uitnodiging "Toekomst van WOSI" ; afronding 5e semester.
Datum - tijd
20 juni 2008, 09.45 uur, Hogeschool van Amsterdam, instituut voor informatica
Locatie
Leeuwenburg (Amstelstation Amsterdam) Weesperzijde 150, 1097 DZ Amsterdam
Informatie
Jo Lahaye (J.Lahaye@hva.nl ; 06-53292887)


Ochtendseminar ‘de toekomst van WOSI’.

Als op 20 juni 2008 de vijfde groep studenten afscheid neemt van WOSI, is het project 2,5 jaar onderweg. In die periode is veel geleerd over de manier waarop een leerbedrijf kan worden ingericht en vooral de sturingsmechanismen die nodig zijn om een groot project als WOSI tot een succes te maken. In educatieve zin lijkt dat steeds beter te lukken, maar levert het project de corporaties die serieus op zoek zijn naar een open standaard voor informatieuitwisseling (onderling en in de keten) en meer flexibiliteit in de applicatieontwikkeling ook werkelijk iets op? Voor gedetailleerde informatie verwijzen we naar de WOSI folder op de website: http://www.wosi.org/images/2008_03_wosifolder_1.2_light.pdf

WOSI wil groter en breder worden, om de werkelijkheid van een bedrijf en een professioneel (software) project nog beter te kunnen benaderen. Multidisciplinair dus. In de afgelopen periode deden bijvoorbeeld studenten rechten mee, die onderzoek hebben gedaan naar licenties en service contracten. En het project bestaat al geruime tijd niet meer alleen uit software engineers, maar ook uit studenten die economische of bestuurlijke studies volgen. Wat we nog missen zijn vormgevers en mensen die (marketing-) communicatie als vakgebied hebben, maar ook daar wordt aan gewerkt. En het project is inmiddels opengesteld voor studenten van andere hogescholen en universiteiten. In de afgelopen periode deden al studenten van de Hogeschool Leiden mee aan WOSI en we hopen in de komende periode meer opleidingen te begroeten.

Niet alleen aan de kant van het onderwijs wordt het project opgeschaald, maar ook aan de zijde van de opdrachtgevers. We willen graag dat meer corporaties gaan participeren, maar ook zorginstellingen, gemeenten en andere organisaties uit de keten van de corporaties.

Graag nodigen wij u uit om 20 juni aanwezig te zijn bij de jaarlijkse overzichtspresentatie van WOSI. Als u meer wilt weten, of belangstelling heeft om in het project te participeren, neem dan contact op met de projectleider (zie hierboven). Voor de bijeenkomst, graag aanmelden bij: Jo@hollandopen.nl

Zaal: Auditorium (1e verdieping) HvA, locatie Leeuwenburg.

10.00 -10.30 Inloop, koffie
10.30 -10.45 Emilie Randoe, directeur IvI – Welkom en introductie leerbedrijf WOSI.
10.45 -11.00 Jo Lahaye - stand van zaken; WOSI is een win-win.
11.00 –11.30
Studenten fase 5: Juridische aspecten Nadia en Renuka
Verkoopmodule Jan Willem/Michael
Database-ontwikkeling Chris en Yohannes
Klachtenregistratie Joost/Suard
11.30 -11.45 Pauze
11.45 -12.00 Ties van Ham, - HollandOpen-applicatie gebouwd op WOSI framework
12.00 -12.20 Luc Wolfs, hoofd ICT Servatius (Maastricht) – WOSI smaakt naar meer
12.20 -12.40 Paul Klint, Centr. Wiskunde & Informatica – WOSI-software engineering: serious business.
12.40 -13.30 Vragen - Lunch

U bent tevens uitgenodigd voor het -aansluitende- middagprogramma: boottocht. Deze uitnodiging is persoonlijk.

13.30 Vertrek naar het Muziekgebouw aan het IJ; met de metro van Amsterdam Amstel naar Amsterdam Centraal station. Verlaat het station aan de achterzijde en loop ongeveer 500 meter naar rechts (station in de rug).

14.00 – 20.45 uur: Vaartocht over het IJ met klipper De Avontuur (www.avontuur.nl) met rond 18.00 uur een barbecue.

In verband met catering en planning, is aanmelden (j.lahaye@hva.nl) voor de boottocht verplicht. Als u niet bent aangemeld, kunt u waarschijnlijk niet mee !

Let op: er is geen mogelijkheid de boot voortijdig te verlaten.

Mede namens de Hogeschool van Amsterdam, Instituut voor Informatica, de deelnemende woningcorporaties (Ymere, De Woonplaats, Servatius en Woonbron), dank voor uw aandacht een graag tot de 20e!

Jo Lahaye (projectleider).